O PROJEKTE

Noc divadiel

Noc divadiel 2012 je 3. ročník noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov. Ide o európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Tento rok sa do projektu zapojilo 39 divadiel z 12 slovenských miest.

Naša Noc divadiel 2012 bude bláznivá, dramatická, odhalená, nabitá, vyšťavená, impulzívna, závistlivá, éterická, šialená, návyková .... Aká bude tá vaša?

„Noc“ sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Slovenské divadlá otvoria svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby tým demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, novým divákom a inšpirácii zvonku.

Počas Noci divadiel môže divák skúmať, objavovať, zapájať sa do diania či sa len príjemne usadiť, vnímať a nechať sa unášať po celú noc. Divák sa môže rozhodnúť pre spôsob a čas, kedy vstúpi do divadelného priestoru, prípadne do samotného „deja“.

Heslo prvého ročníka „Dnes večer nezhasíname” presvedčilo divákov o tom, že počas „Noci” sa netreba báť, divadla obzvlášť. Počas Noci divadiel 2010 sa nezhaslo v 8 mestách a 28 divadlách. Druhý ročník sa niesol v znamení hesla „Na hry máme celú noc“. Cez „Noc“ sa minulý rok s návštevníkmi hralo 31 divadiel z 9 miest Slovenska.

Počas „Noci“ si vyberie každý – milovník tragédie, opery, súčasného tanca, muzikálu, klasických inscenácií, rozprávok, fanúšik tradičného marionetového divadla, tieňového divadla i komornej drámy. Okrem divadelných inscenácií je súčasťou „Noci“ aj státie vo svetle reflektorov, slam poetry, stolnotenisový turnaj hercov a divákov, vodenie bábok, nočné „stretnutie ľudí blízkeho druhu“, projekcie záznamov divadelných inscenácií, módna show, exkurzia do zákulisia, divadelný koktail, polnočné prekvapenie a veľa ďalších, nielen divadelných zážitkov.

VSTUP NA VŠETKY PODUJATIA JE VOĽNÝ, POKIAĽ NIE JE V PROGRAME UVEDENÉ INAK.

plagat.jpg, 63,9kB