BANSKÁ BYSTRICA

BÁTOVCE

BRATISLAVA

Biele divadlo

Karloveská 64, Bratislava

POZOR ZMENA ČASU

20:00 – 21:15 / Diagnóza Fyzika

Vtipno-vážna inscenácia na motívy absurdnej komediálnej drámy F. Dürrenmatta, v ktorej je hranica medzi zdravím a bláznovstvom nebezpečne tenká.

21:15 – 21:45 / Posedenie, recepcia

21:45 – 22:30 / Výber z dielne Bieleho divadla – EX . . .

Mozaika činoherných, no aj speváckych a tanečných čísel, v ktorých je prítomná štipka zamyslenia sa, kúsok romantiky a najmä veľká dávka humoru.

Rezervácie: info@bieledivadlo.sk; www.bieledivadlo.sk

Bratislavské bábkové divadlo

Dunajská 36, Bratislava

14:30 / Výtvarná dielňa

Deti pod vedením lektorov budú pracovať na výrobe bábok a kostýmov pre večerné predstavenie rozprávky O perníkovej chalúpke. Ich úlohou bude vyrobiť masky a kostýmy pre strašidlá v temnom lese a masky hrôzostrašných pomocníkov Baby Jagy.

(max. počet účastníkov 10, od 6 rokov, v priestoroch výtvarných dielní)

15:30 / Autorská dielňa

Pod vedením dramaturga sa bude na začiatku čítať klasická predloha – rozprávka O perníkovej chalúpke, ktorá bude pre dielňu inšpiračným zdrojom. Cieľom je, aby každý účastník vytvoril svoju verziu rozprávky v dramatickej podobe.

(max. počet účastníkov 12, od 12 rokov, v priestoroch divadelnej dramaturgie)

16:30 / Herecká dielňa

Účastníci sa oboznámia so základnými technikami a postupmi bábkoherectva. Naši noví herci nacvičia krátke predstavenie O perníkovej chalúpke, v ktorom sa spolu s našimi hercami a zároveň lektormi predstavia na javisku BBD.

(max. počet účastníkov 15, od 6 rokov, v priestoroch divadelnej dramaturgie)

16:30 / Tri technické dielne

Naši lektori zasvätia účastníkov do tajov divadelného zvuku, svetla a javiskovej techniky.

(max. počet účastníkov v jednej dielni je 3, od 12 rokov, v priestoroch javiska, zákulisia, svetelnej a zvukovej kabíny)

16:30 / Propagačná dielňa

Účastníci budú mať za úlohu vytvoriť plagát k predstaveniu, vyrobiť vstupenky a stručné bulletiny.

(max. počet účastníkov 10, od 6 rokov, v priestoroch foyer)

18:00 / Uvedenie predstavenia O perníkovej chalúpke účastníkov tvorivých dielní

Zároveň odprezentujeme literárne práce účastníkov. Predstavenie bude sprístupnené verejnosti.

18:00 / Divadlo bude otvorené pre všetkých, ktorí majú chuť pozrieť si buď samotný priestor alebo výsledky tvorivých dielní.

19:00 / Záver predstavenia i Noc divadiel v BBD spoločným potleskom

Idea programu pri príležitosti Noci divadiel spočíva vo výmene rolí medzi divadelným personálom a detskými účastníkmi. Počas tohto dňa sa budú môcť záujemcovia pod odborným dozorom zhostiť úloh hercov, scénografov, kostymérov, autorov hier, zvukárov, osvetľovačov...

Počet účastníkov dielní je obmedzený. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na webovej stránke: www.babkovedivadlo.sk. Stačí si len vybrať jednu z dielní a zapísať sa.

Dezorzovo Lútkové Divadlo

HOPKIRK|Chillout & Culture Bar, YMCA

Karpatská 2, Bratislava

S ľútosťou oznamujeme, že bratislavské Dezorzovo lútkove divadlo, z dôvodu choroby dvoch kľúčových lútkových artistov ruší dnešné predstavenie na Noci divadiel.

19:00 / Otvorenie kasy

20:00 / Začiatok bez potlesku / Lovestory – Tragédia z Extazu

Jediné bábkové divadlo pre dospelých na Slovensku poteší slovenské publikum zábavným sci-fi príbehom z tajomných hĺbok kozmu a gangsterského podsvetia. Najznámejší gangsterský milenecký pár Bunny M a Klát Killer otvára svoju náruč všetkým bez rozdielu vyznania, galaktickej príslušnosti aj všetkých pohlaví.

Lútkoví artisti: K. Kollárik, A. Kováč; Muzika: Alek – Zander und Mizzi Spaas; Dramaturgia: A. Hrča; Song: A. B. Pain; Výtvarná spolupráca: I. Šáteková; Scenografista: Von Dubravay; Principál: G. Dezorz

Pozor, mládeži do 18 rokov neprístupné.

Vstupné: 6 €

Rezervácie potvrďte do štvrtka 15. 11. 2012: pr@dezolutky.com; www.dezolutky.com

ĎALŠIE INFO

LOVESTORY – Tragédia z Extazu prináša nielen mladým divákom jedinečnú možnosť zažiť posledné dni Bunny M a Kláta Killera, najslávnejšieho zločineckého mileneckého páru v celom vesmíre, ako aj ich tragického konca z rúk zákerných medziplanetárnych prenasledovateľov. V hlavných úlohách novej bizarnej komédie sa pod velením principála, televízneho a filmového režiséra Gejzu Dezorza predstavia známi slovenskí herci a lútkoví artisti Kamil Kollárik a Andrej Kováč. V sprievode mimozemských rytmov dua Alek-Zander und Mizzi Spaas znova zažiaria fascinujúce bábky z dielne scénografa divadla Von Dubravaya tentoraz za výtvarnej pomoci Ivany Šátekovej, vôbec prvej ženy, ktorej sa podarilo pristáť v nehostinnom svete tohto hardcorového mužského súboru.

Divadlo ocenené Cenou bratilsavkého diváka na festivale Nová dráma/New Drama 2011, oceňované doma aj v zahraničí, sľubuje so svojou novou atrakciou nevšedný zážitok, vďaka ktorému poľahky prekonáte všetky hranice vesmíru, fantázie a poznania, lásky a aj pohlaví.

Info:

http://www.dezolutky.com/repertoaro/

Foto:

http://www.dezolutky.com/lovestory/foto/

Video:

http://www.metoo.sk/dezorzovolutkovedivadlo

Divadelný súbor GONG

Karloveská 64, Bratislava

18:00 / Iuventa – malé divadlo / Hubert Krejčí: Jack Rozparovač

Groteska na motívy hry autora Huberta Krejčího Život a smrt Jacka Rozparovače, ozdoby Chicaga. Autor predlohy, ktorú „Gongáči“ spracovali, si prerušenie pôsobenia Jacka Rozparovača vysvetlil po svojom. Členovia súboru túto koncepciu kreatívne odľahčili posunutím ešte ďalej – do 20. rokov minulého storočia – obdobia (nemej) grotesky.

Réžia: P. Varga

Vhodné pre deti a mládež od 15 rokov

Rezervácie: papayova@centrum.sk

ĎALŠIE INFO

Groteska na motívy hry autora Huberta Krejčího „Život a smrt Jacka Rozparovače, ozdoby Chicaga“

Réžia: Peter Varga

Jack Rozparovač (angl. Jack the Ripper) je prezývka pravdepodobného sériového vraha, ktorý medzi augustom a novembrom v roku 1888 v Londýnskej štvrti Whitechapel brutálne zavraždil údajne päť prostitútok. Jeho totožnosť je neznáma, nikdy sa ho nepodarilo dostihnúť.

(Zdroj Wikipédia)

Autor predlohy, ktorú „Gongáči“ spracovali si prerušenie pôsobenia Jacka Rozparovača vysvetlil po svojom. Nechal ho zmiznúť v americkom Chicagu. Členovia súboru túto koncepciu kreatívne odľahčili posunutím ešte ďalej – do dvadsiatych rokov minulého storočia – obdobia (nemej ) grotesky. Hra neponúka pravdivé vysvetlenie, dáva len možné riešenie.

Dĺžka predstavenia 35 min.

Vhodné pre deti a mládež od 15 rokov

Divadlo Arteatro

Biela 6, Bratislava

19:00 – 20:30 / Ivan Bukovčan: Kým kohút nezaspieva

Nadčasový príbeh slovenského dramatika s podtitulom „Najväčšími nepriateľmi Slovákov sú Slováci“, nevypovedá len o hrôzach života v období svetovej vojny, ale odkrýva ľudské charaktery v existenciálne vyhrotených situáciách. V inscenácii sa predstavia známe herecké osobnosti, ale aj mladí herci, ktorí spolu v komornom priestore vytvárajú napätú atmosféru.

Dramaturgia: Z. Šajgalíková; Scéna: T. Ciller; Kostýmy: J. Hurtigová; Hudba: V. Šarišský; Réžia: T. Roháč

Hrajú: P. Plevčík, S. Sarvašová, J. Slezáček, M. Rajzíková, K. Čálik, J. Rybárik, M. Beňuš, A. Maľová, O. Hlaváček, K. Tóthová a Š. Bučko

23:00 – 00:20 / N. V. Gogoľ: Ženba

Úprava textu a dramaturgia: S. Sarvašová; Réžia: T. Roháč

Hrajú: S. Novotná / M. Mäsiarová, S. Kačmárová / S. Arató, N. Stasinková / N. Ďuricová, K. Rédli, S. Kopunec, L. Frlajs, R. Radzo, N. Bánovský, R. Sorád, J. Palková / D. Móderová, K. Blaško

Rezervácie: divadlo.arteatro@gmail.com; Facebook

Divadlo LAB

Svoradova 4, Bratislava

19:00 / Tvorba divadelného predstavenia

Ateliér scénografie

Ateliér bábkovej tvorby

Hlavným bodom programu je dekompozícia prípravy divadelného predstavenia na jednotlivé fázy skúšobného procesu, ktorým chceme priblížiť tvorbu predstavenia divákovi. Návštevníci sa budú môcť vniesť priamo do prípravy predstavenia. Budú prechádzať jednotlivými miestnosťami, dozvedia sa viac o čítacej skúške, náznakovej skúške, svetelnej skúške a stanú sa aj jej súčasťou.

23:00 / Plynové lampy

Plynová lampa Patricka Hamiltona je príbeh o mladej žene Belle, ktorá žije v područí svojho psychopatického manžela. Ten ju veľmi sofistikovaným a nenápadným spôsobom postupne privádza do stavu šialenstva. Mladá žena sa čoraz viac uzatvára do seba a prestáva rozlišovať, čo je realita a čo iba sen.

Réžia: A. Bučková; Dramaturgia: M. Vyskočáni; Scéna: Z. Hudáková; Kostýmy: Ľ. Bubánová;

Svetelný dizajn: O. Kaprálik; Produkcia: M. Jurík, M. Čisárová; Hrajú: T. Peršic, M. Kvietik/ J. Jurčišin-Kukľa, D. Gajdoš/ L. Pelč, V. Strapková, J. Kováčiková

Rezervácie: office@divadlolab.sk; www.divadlolab.sk

ĎALŠIE INFO

17. 11. 2012 budú mať priaznivci divadla LAB netradičnú možnosť prežiť noc pri, ktorej sa bude pripravovať predstavenie. Od 19.00 hod. do 01.00 hod. Vám Divadlo Divadelnej fakulty VŠMU v rámci tretieho ročníka Noci divadiel ponúka zaujímavý program, v ktorom nahliadnete do zákulisia skúšobného procesu tvorby predstavenia. Hlavným bodom programu je dekompozícia prípravy divadelného predstavenia na jednotlivé fázy škúšobného procesu, ktorým chceme priblížiť tvorbu predstavenia divákovi. Celý program sa nesie v duchu inscenácie Plynové lampy, ktoré je na programe o 23:00.

Návštevníci sa budú môcť vniesť priamo do prípravy predstavenia od čítacej po generálnu skúšku. Ako budú prechádzať jednotlivými miestnostami dozvedia sa viac napr. o čítacej skúške, náznakovej skúške, svetelnej skúške a pravdaže sa stanú aj jej súčasťou. V každom stanovisku na nich bude čakať režisér a jeden/dvaja herci, ktorý úlohou je návštevníkom vysvetliť danú fázu a vniesť ich priamo do skúšky.

Patrick Hamilton bol svojho času v Británii považovaný za jedného z najtalentovanejších a najobdivovanejších spisovateľov. Zaujal svojou románovou tvorbou, no preslávili ho najmä neskoršie divadelné či rozhlasové hry a scenáre pre britských i amerických producentov. Plynová lampa patrí medzi jeho najznámejšie divadelné texty. Ide o jedinú Hamiltonovu hru preloženú do Slovenčiny. I napriek tomu, že v britských divadlách hra zaznamenala veľký úspech, na Slovensku doposiaľ inscenovaná nebola.

Plynová lampa je príbeh o mladej žene Belle, ktorá žije v područí svojho psychopatického manžela. Ten ju veľmi sofistikovaným a nenápadným spôsobom postupne privádza do stavu šialenstva. Mladá žena sa čoraz viac uzatvára do seba a prestáva rozlišovať, čo je realita a čo iba sen. Po nociach počúva záhadné zvuky z povaly a sleduje, ako svetlo plynovej lampy mení svoju intenzitu. Čo to spôsobuje? Naozaj si Bella všetko iba nahovára? Spôsobil zvláštny nátlak manžela jej skutočné šialenstvo? Kto je vlastne jej manžel? Kto je blázon? Kde je skrytá pravda? Na tieto a aj iné otázky prichádza odpovedať mladý ambiciózny detektív Rough.

Divadlo LUDUS, kreatívne centrum mladých

Tower 115, Pribinova 25, Bratislava

14:00 / Popletená Punčocha

Decká! Otcovia a mamy! Príďte dať pozor na našich hercov, aby niečo nevyviedli. Sú asi ŠIŠI a PIPI. O druhej popoludní idú robiť v Divadle LUDUS NOC DIVADIEL.

Interaktívne predstavenie, do ktorého sa môžu zapojiť rodičia s deťmi svojimi Šiši zážitkami.

Réžia: K. Žiška; Scenár: K. Žiška a M. Dacho; Dramaturgia: M. Dacho; Výtvarné riešenie: M. a J. Daubravovci; Hudba: K. Mikulčík; Svetelný dizajn: P. Stránsky; Zvukový dizajn: E. Mikuš

Hrajú: L. Prokopová, M. Rovňák, M. Čillíková

Rezervácie: ludus@ludusdivadlo.sk; www.ludusdivadlo.sk

Divadlo Malá scéna STU

Dostojevského rad 7, Bratislava

19:00 / Divadelný klub / Hovoriť nahlas kedysi ...

Diskusii a otázkam budú čeliť protagonisti platformy Bratislava Nahlas, z ktorej sa zrodila Nežná revolúcia

Moderátor: J. Smatana, A. Popovič

Hostia: J. Budaj, E. Gindl, G. Kaliská, P. Tatár, J. Šíbl a i ...

20:30 / foyer / vernisáž výstavy Bratislava nahlas

Výstava dobových fotografií iniciatívy, dokumentov a samizdatov ...

21:00 / ... a dnes

Voľné pokračovanie besedy pokračovanie s dnešnými aktivistami, ktorí sú nezriedka aj v dnešnej dobe kriminalizovaní, zastrašovaní

Moderátori druhej časti: J. Budaj, P. Getting

Hostia: J. Smatana, E. Pätoprstá, J. Rizman (Greenpeace), J. Lukáč (Vlk), Miloš Majko, Oto Pšenák, Belo Hefler a i ...

22:00 / sála/ Mizantrop

Výnimočné nočné predstavenie najnovšej premiéry - Moliérova klasika v v nezvyčajnom čase i šate, v súčasnom prevedení ...

24:00 / ... polnočné prekvapenie

Rezervácie: pokladnica@malascena.sk; www.malascena.sk

ĎALŠIE INFO:

Príďte! NEHRÁME! Štrajk!

Nežná Noc divadla na Malej scéne STU

Tohtoročný 17. november bude v Divadle Malá scéna STU spojený nielen s odkazom Nežnej revolúcie 1989, ale aj s Nocou divadiel.

V divadle, ktoré prichýlilo ako prvé protagonistov Nežnej revolúcie na Slovensku, sa rozhodli pripomenúť najvýznamnejšie udalosti v našej novodobej histórii a súčasne zdôrazniť, že boj o občiansku, demokratickú spoločnosť sa neskončil.

Na účastníkov čaká neformálna beseda priamo v priestoroch, kde kedysi, pred 23 rokmi, diskutovali zakladatelia Verejnosti proti násiliu s otázkou: "Bola to vôbec revolúcia? A ak áno, čo nám z nej ostalo a čo nám ukradli?" Nasledovať bude vernisáž výstavy s originálmi dobových dokumentov, fotografiami z prostredia vtedajších odporcov režimu aj samizdaty z dôb totality, ktoré budú sprístupnené po prvý raz, špeciálne divadelné predstavenie poslednej premiéry divadla a v nočných hodinách a aj polnočné prekvapenie, to všetko pod jednou strechou, strechou Divadla Malá scéna, kde to kedysi všetko začalo...

Divadlo Non.Garde

Prepoštská 4, Bratislava

19:00 / Spoločný potlesk

20:00 – 21:00 / Rôzne kapitoly tej istej knihy

Predstavenie najnovšej inscenácie Divadla Non.Garde o ceste odhodlania a odvahy prekonať hranice medzi sebou samým aj navzájom.

Autori a performeri: L. Čarnecká, J. Hubinák, J. Šturdíková

Scéna a kostýmy: K. Žgančíková

21:30 – 00:00 / Čakanie na noc

Posedenie pri poháriku vody s členmi divadla

Nutnosť rezervácie: non.garde@gmail.com, Facebook

Divadlo SkRAT, České centrum

Karpatská 2, Bratislava

20:00 / Divadelná noc / Náš Ciel je Zajíček

Čítanie z dramatických textov Martina Ciela

Básne ostrova DG 307

Na záver Nežná veselica zo skupinou URBAND, ktorú niektorí z Vás poznajú z tohtoročnej vernisáže Design víkendu.

DG307 je, spíše než hudebním souborem, otevřeným poetickým projektem básníka Pavla Zajíčka, který od svého založení  v roce 1973 (druhým zakládajícím členem byl Mejla Hlavsa) zkoumá různé formy syrových propojení slova a zvuku. Jedna z mutací této neustále se proměňující hydry nabízí nyní program Básně ostrova, roztříštěnou kompozici ze zajíčkových básnických a korespondenčních textů, kterou pohání ořezaná komorní rytmika Petra Fučíka a smyčcové a digitální plochy Tomáše Vtípila.  

videoukážka dg307:

http://www.youtube.com/watch?v=uooURZolanM

elledanse

Miletičova 17/B, Bratislava

20:00 / Dlhá noc

Tanecno-cinoherné predstavenie

22:30 / Dlhá noc

Prečo sa utiekame do svetov, ktoré poznáme zo sci-fi filmov? A prečo sa nám nepáči vo svete, v ktorom dnes žijeme?

Prvá spolupráca divadiel elledanse a GUnaGu prináša na dosky originálnu mozaiku piatich ľudských príbehov, ktoré sa počas jednej noci splietajú dokopy ako vrkoč. A ponúkajú obraz dnešného chaotického sveta.

Po predstavení premietanie filmu: DV8: Enter Achiles a doplnit aj Dead Dreams of Monochrome Men.

Rezervácie: rezervacie@elledanse.sk; https://elledanse.sk

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava

Laurinská 17, Bratislava

19:00 / Básnik a kočka

Môžu sa dvaja mentálne i spoločensky rozdielni ľudia stať priateľmi a možno aj viac, než len priateľmi? Na newyorskom Manhattane je možné všetko.

Neúspešný spisovateľ Felix pracuje na rohu v kníhkupectve a nevychádzajú mu ani jeho poviedky, ani jeho život. Svoju frustráciu ventiluje tým, že pozoruje ďalekohľadom svoju susedku Doris, ktorá si privyrába prostitúciou a zásadne nesťahuje rolety.

Autor: W. Manhoff; Réžia: A. Procházka; Scéna: A. Valášek; Preklad: I. T. Havlů; Kostýmy: Z. Straková; Hrajú: L. Vaculák, K. Hrachovcová

21:15 / Kapela v divadelnom bufete a prehliadky s fantómom divadla a jeho strašidelnou družinou

Rezervácie: mdpoh@mdpoh.sk; www.mdpoh.sk

Radošinské naivné divadlo

Škultétyho 5, Bratislava

19:00 / Divákov privítame v hľadisku divadla, na scéne hercov a hudobníkov RND a autora novej hry na prahu 50. sezóny RND / Čítanie z hry Polooblačno

Dramatik a herec Stanislav Štepka prečíta, a zároveň aj autorským komentárom predstaví divákom svoju hru Polooblačno, ktorá bude mať premiéry v RND 30. novembra a 1. decembra 2012 v réžii Juraja Nvotu.

Počas čítania hry sa budú jednotlivé scény ilustrovať živou scénickou hudbou a piesňami Juraja Haška z pripravovanej „správy o mojom 20. storočí 1900 – 1950“ – v interpretácii herečiek, hercov a hudobníkov RND.

Posedenie so súborom / Hudobné recitály Simony Martausovej a Jozefa Adamčíka

Pozvanie divákov do vestibulu na voľné posedenie so súborom, pri pohári radošinského vína, kde v rámci stretnutia uvedieme dva hudobné recitály nových členov nášho divadla.

Možnosť improvizovaného muzicírovania súboru RND a našich divákov a hostí.

Rezervácie: rnd@rnd.sk; www.rnd.sk

Slovenské národné divadlo

Pribinova 17, Bratislava

19:30 / Labutie jazero „v akváriu“

Veľká baletná sála, nová budova SND (vstup cez Generálne riaditeľstvo SND)

Moderovaný večer Baletu SND v netradičnom priestore s ukážkami z predstavenia Labutie jazero. Moderuje: J. Gallovič; Účinkujú: sólisti a zbor Baletu SND

20:00 / Aj kone sa skúšajú

Višňový sad, nová budova SND (hlavný služobný vstup od parkoviska SND)

Interaktívna skúška 2 týždne pred očakávanou premiérou inscenácie Aj kone sa strieľajú. Účinkujú: režisér M. Huba; choreograf P. Modrovský; členovia súboru Činohry SND a hosťujúci herci v pripravovanej inscenácii

20:00 / Mladí v opere, opera pre mladých

Divadelný klub, nová budova SND (vstup cez pokladnice SND)

Diskusný večer Dr. Jaroslava Blaha a jeho hostí na tému atraktivity operných predstavení pre mladých ľudí. Hrajú: J. Blaho, F. Haider, A. Kučerová, S. Jakubek, M. Bendik, V. Zvara

21:00 / Aj kone sa skúšajú

Višňový sad, nová budova SND (hlavný služobný vstup od parkoviska SND)

Interaktívna skúška 2 týždne pred očakávanou premiérou inscenácie Aj kone sa strieľajú. Účinkujú: režisér M. Huba, choreograf P. Modrovský, členovia súboru Činohry SND a hosťujúci herci v pripravovanej inscenácii

21:30 / Labutie jazero „v akváriu“

Veľká baletná sála, nová budova SND (vstup cez Generálne riaditeľstvo SND)

Moderovaný večer Baletu SND v netradičnom priestore s ukážkami z predstavenia Labutie jazero. Moderuje: J. Gallovič, Účinkujú: sólisti a zbor Baletu SND

21:30 / Quo vadis, Opera SND?

Divadelný klub, nová budova SND (vstup cez pokladnice SND)

Existujú špecifiká pri uvádzaní opernej tvorby na Slovensku? Aký je repertoár Opery SND v porovnaní so zahraničnými opernými scénami? Aké tituly by si želali uviesť v Opere SND hostia diskusie? Na otázky Dr. Jaroslava Blaha odpovedajú: F. Haider, A. Kučerová, S. Jakubek, M. Bendik, V. Zvara.

Darček od marketingu SND: Počas Noci divadiel budú otvorené aj pokladnice v novej budove SND od 19:00 do 24:00 hod. V tomto čase je možné zakúpiť si vstupenky na všetky repertoárové predstavenia s mimoriadnou 10% zľavou.

Vstup na podujatia Noci divadiel je voľný.

Rezervácia miest je nutná: nocdivadiel@snd.sk, T: 02 / 204 72 104; www.snd.sk

Štúdio 12

Jakubovo nám. 12, Bratislava

Divadlo bez domova

16:00 / Divadlo Zrakáč: Študentove šibalstvá

Voľne spracovaná renesančná komédia na motívy moralít Hansa Sachsa, v úprave režiséra Jozefa Pražmáriho, v ktorej sa jej autor vysmieva z ľudských nerestí ako nevera, naivita,chamtivosť, hlúposť na postavách skúpych sedliakov, ktorých navštívi prefíkaný študent.

Divadlo Zrakáč spája tvorcov so zrakovým postihnutím.

Réžia: J. Pražmári

Hrajú: J. Gabriel, J. Pražmári / A. Svetko, K. Prekopová, M. Hlina, D. Macková, P. Zbranek, P. Janotka, S. Milošovičová, E. Barániková, P. Gombárik

19:05 / Divadlo bez domova

Dokumentárny film študentiek M. Fáberovej, M. Linhan, J. Stougaard z Danish School of Media and Journalism

Debata s hercami DBD a divákmi pri bezďáckej káve

20:00 / Prekvapenie z Dvanástky

Hravé, prekvapivé a zatiaľ neznáme zakončenie Noci divadiel v Štúdiu 12.

Rezervácie: marek.godovic@theatre.sk; www.studio12.sk

Štúdio L+S

Nám. 1. mája 5, Bratislava

Divadlo bez domova

19:00 / HOTOVO. SCHLUSSS...

Čo všetko môže prebehnúť v hlave muža, ktorý sa rozhodne skoncovať so životom? S revolverom v ruke napočíta do tisíc a potom... Obzerá sa späť, hodnotí to, čo prežil, súdi sám seba. To všetko s obrovskou dávkou humoru a nadhľadu. Inak to ani nejde.

Skvelú monodrámu Hotovo. Schlusss... napísal jeden z najvýraznejších a najoceňovanejších rakúskych dramatikov súčasnosti Peter Turrini. Text ponúka skvelú príležitosť pre dobrého, zrelého herca.

Autor: P. Turrini; Hrajú: M. Noga; Réžia: E. Kudláč

Špeciálny hosť / autor hry Peter Turrini

Sprievodná akcia / spektakulárna vernisáž

V rámci Noci divadiel a zároveň Medzinárodného dňa študentov poskytneme na uvedené predstavenie 50 ks vstupeniek v 50% zľave pre študentov vysokých škôl.

Rezervácie: rezervacia@studios.sk; www.studios.sk

ĎALŠIE INFO

Čo všetko môže prebehnúť v hlave muža, ktorý sa rozhodne skoncovať so životom? S revolverom v ruke napočíta do tisíc a potom...

Obzerá sa späť, hodnotí to, čo prežil, súdi sám seba. To všetko s obrovskou dávkou humoru a nadhľadu. Inak to ani nejde.

Skvelú monodrámu Hotovo. Schlusss... napísal jeden z najvýraznejších a najoceňovanejších rakúskych dramatikov súčasnosti Peter Turrini. Text ponúka skvelú príležitosť pre dobrého, zrelého herca. V postave neúspešného novinára vystúpi na scéne Štúdia L+S vynikajúci herec Miro Noga v réžii Eduarda Kudláča.

Ide o prvú premiéru v jubilejnej, tridsiatej sezóne divadla, v histórii ktorom majú monodrámy svoju veľkú tradíciu.

Ticho a spol.

Školská 14, Bratislava

19:00 – 19:50 / Koncert Mariána Geišberga a Martina Geišberga

Koncert herca a pesničkára Mariána Geišberga so synom dramaturgom a rovnako pesničkárom Martinom Geišbergom. 

20:15 – 21:45 / Nahlas v Tichu / diskusný večer, moderuje Ľuba Lesná, hosť: Agneša Kalinová.

V druhej časti Noci divadiel odštartujeme nový cyklus diskusných večerov moderovaných novinárkou a dramatičkou Ľubou Lesnou pod názvom Nahlas v Tichu. Hosťkou jej prvého večera bude expremiérka Iveta Radičová.

Téma, ktorú protagonisti prvej i druhej časti Noci divadiel so sebou ako osobnosti prinášajú, úspech spoločenský či úspech osobného príbehu, sa nám zdala vhodnou pre tento večer... večer, ktorý je tak akosi inak o divadle, ktoré žijeme.

Rezervácie: tichoaspol@gmail.com; www.tichoaspol.sk

KOŠICE

MARTIN

NITRA

PREŠOV

PRIEVIDZA

TRNAVA

ZVOLEN

ŽILINA

biele-divadlo
ba-babkove-divadlo
Dezozrovo lutkove divadlo
gong
arteatro
lab
ludus
non-garde
elldanse
mdpoh
radosinskz
snd
12
ls
ticho