Program - 2024 | Martin

Barmuseum

Miesto podujatia: BARMUSEUM, Malá hora 2, Martin

Web: www.nocdivadielmartin.sk

Kontakt: info@nocdivadielmartin.sk, +421 948 952 125 

 


Program:

⏰ 14.15 – 14.45 hod.

 Jozef Dorica: Príbeh divadelnej opony (beseda) ✨ 

Na Štedrý deň roku 1891 priviezli z Prahy do Martina divadelnú oponu, ktorú Slovenskému spevokolu darovala česká Umělecká beseda. Opona slúžila svojmu účelu zhruba do päťdesiatych rokov 20. storočia, keď po veľkej rekonštrukcii Národného domu prešla pod správu Slovenského národného múzea v Martine a stala sa súčasťou jeho kultúrno-historických zbierok. Žiaľ, po jej demontáži bola opona z dôvodov nesprávneho uskladňovania viacnásobne poškodená. Tak tomu bolo až do konca roka 1999, keď sa začalo s jej reštaurovaním. Dnes je opona inštalovaná vo veľkej zasadacej miestnosti SNM – Etnografického múzea v Martine (v sále Barmusea). O príbehu divadelnej opony porozpráva v polhodinovom vstupe akademický maliar Jozef Dorica.


⏰ 15.00 – 16.00 hod.

 Pavol Seriš: Pri kase (stand-up comedy) 

Palo Seriš žije autorským divadlom, v ktorom mieša stand-up comedy, fyzické divadlo, absurdný humor, pantomímu či tanec. Čaká vás autorská komédia jedného herca z prostredia supermarketov, hypermarketov, megamarketov a gigamarketov. Paródia na dnešnú konzumnú spoločnosť vychádzajúca ako z reálneho, tak z absurdného základu. Zmes stand-up comedy a pohybového herectva zo sveta obchodu, bez návštevy ktorého si pomaly nevieme predstaviť deň.

 


⏰ 16.15 – 16.45 hod.

 Jozef Dorica: Príbeh divadelnej opony (beseda) ✨ 

 


⏰ 17.00 – 18.00 hod.

 Pavol Seriš: Pri kase (stand-up comedy) 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri Noci divadiel v roku 2024

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky     www.pravda.sk     citylife.skINFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY         kam do mesta  bratislavske novinyKod