Program - 2024 | Spišská Nová Ves

Spišské divadlo

Miesto podujatia: Radničné námestie 4, Spišská Nová Ves

Web: www.spisskedivadlo.sk 

Kontakt: +421 948 194 643, prevadzka@spisskedivadlo.sk 


Program:

⏰ 14.00 – 17.00 hod.

Program pre deti a rodičov, interaktívne prehliadky divadla

Odhaľte s nami všetky divadelné tajomstvá vo vyše storočnej budove Reduty, ktorá sa na jeden deň zmení na labyrint. Spoznajte rozprávkové postavy, hádajte divadelné hádanky, preskúmajte zákulisie a hľadajte cestu z divadelného bludiska.

Registrácia: e-mailom na prevadzkasd@gmail.com alebo telefonicky na +421 948 194 643
 


⏰ 19.00 hod.

Inscenácia Edith

Kabaret s piesňami legendárnej francúzskej šansoniérky, ktorý vás zavedie do útrob zranenej ženskej duše túžiacej po láske.
Édith Piaf celý svet pozná ako mimoriadne úspešnú a výnimočnú frankofónnu speváčku. Za jej hudbou sa však skrýva dojímavý príbeh plný utrpenia, bolesti, ale aj lásky. Práve láska predstavuje v Spišskom divadle ústrednú tému sezóny 2023/2024. Režisér Viktor Kollár vytvoril kabaret, v ktorom sa prelínajú najsvetlejšie chvíle najznámejšej šansoniérky s pádmi na úplné dno. Originálne hudobné divadelné dielo zobrazuje Édith Piaf ako ohromujúci talent, ale zároveň ako zúfalú ženu poznačenú detstvom bez lásky, ktorá túži milovať a byť milovaná. Zachytáva ľudí, ktorí ju v živote formovali – ťahali ju na dno alebo jej pomáhali dostať sa na vrchol. Inscenácia nie je len cestou do tajných zákutí duše tejto speváčky, ale aj cestou do zákutí divadla. Zrekonštruované divadelné štúdio sa zmení na kabaret s klaviristom a francúzskymi šansónmi. Chýbať nebudú tanečnice, kabaretiér a bar s vínom.
 

Réžia: Viktor Kollár
Koncept a texty piesní: Viktor Kollár
Dramaturgia: Sofia Skokanová
Scéna a kostýmy: Eva Farkašová
Hudobné naštudovanie: Tomáš Cvengroš
Choreografia: Natalia Bajin Litvinova
Odborná spolupráca: Alena Čermáková

Účinkujú: Jozef Novysedlák (Kabaretiér, Raymond Asso, Doktor, Boxer, Louis Leplée), Pavol Gmuca (Takis, Marcel Cerdan, Théo Sarapo, Pierrot), Petra Dzuriková (Mômone), Tomáš Cvengroš a.h. (Pianista), Katarína Turčanová (Edith), Katarína Pavluvčíková a. h./Alexandra Mišľavceva a. h. (Malá Edith), Liana Kováčová a. h./Laura Krupová a. h. (Malá Mômone), Katarína Pavluvčíková a. h./Alexandra Mišľavceva a. h. /Liana Kováčová a. h./Laura Krupová a. h. (Tanečnice)
 


⏰ 20.45 hod.

Diskusia s hercami, kabaretný divadelný večer

 


⏰ 21.30 hod.

Nočná prehliadka divadla (pre dospelých)


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri Noci divadiel v roku 2024

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky     www.pravda.sk     citylife.skINFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY         kam do mesta  bratislavske novinyKod