Program - 2024 | Zvolen

Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Miesto podujatia: Divadelná 1727/3, Zvolen

Web: www.djgt.sk 

Kontakt: vstupenky@djgt.sk, 045-55 51 226, obchod@djgt.sk, 045 – 55 51 246, +421 905 932 245


Program:

⏰ 18.00 hod.

Uhol_92: Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny (verzia Emma) ✨ 

Miesto podujatia: Sála DJGT 

Program Noci divadiel vo zvolenskom DJGT bude reflektovať heslo Na dotyk a celkový koncept bude o prepájaní, vzájomnom kontakte a ľudskosti v duchu iniciatívy ND a Dňa  boja za slobodu a demokraciu. Už prvá časť programu bude netradičným dotykom dvoch divadiel – zriaďovaného a nezávislého.   
Originálna činohra Toni Wolf zisťuje, že prerobila milióny mapuje fenomén internetového konšpiritualizmu. Do súčasnosti sa vracia priekopníčka ženskej psychoanalýzy Toni Wolff, kolegyňa a milenka Gustava Junga. Ako zareaguje na to, že za laické výklady jej teórií dnes ľudia platia doslova milióny?  Inscenácia nezávislého divadla Uhol_92 vznikla v dvoch naštudovaniach, ktoré pozývajú k dvojakému čítaniu tém. Verzia Emma je v podaní Petra Tilajčíka a akcentuje tému narušených priateľských vzťahov. Inscenácia bola ocenená Cenou DOSKY v kategórii Najlepší kostým sezóny 2023 – 2024 (Bet Moth) a Cenou Nadácie Tatra banky v kategórii Divadlo – Mladý tvorca (Alžbeta Vrzgula).
 

Text, réžia: Alžbeta Vrzgula
Dramaturgia: Katarína K. Cvečková
Scéna, návrh a výroba kostýmov: Bet Moth
Hudba: Juraj Čech
Choreografia: Jakub Jablonský
Účinkujú: Katarína Gurová, Lenka Libjaková, Kristína Spáčová, Peter Tilajčík / Jakub Jablonský
Technická spolupráca: Juraj Čech, Peter Dolog
Produkcia: Natália Částová

 


⏰ 20.30 hod.

Podcast Noci divadiel ✨ 

Miesto podujatia: Štúdio DJGT

Podcast Noci divadiel sa v debate s protagonistami inscenácie dotkne tém, ktoré načrtla inscenácia a otvorí aj ďalšie kontexty, ktoré korešpondujú s celkovou koncepciou a dlhodobým zameraním Noci divadiel.

 


⏰ 21.30 hod.

Koncert – sloboda a demokracia ✨ 

Miesto podujatia: Sála DJGT

Koncert prinesie na javisko vzácnych hudobných hostí, tvorba ktorých tesne súvisí s témami a hodnotami Nežnej revolúcie. 
 


⏰ 22.30 hod.

Nočné sviečky ✨ 

Miesto podujatia: podlubie pred vchodom do DJGT

Tradičné vyvrcholenie zvolenskej Noci divadiel. Svetlo Nočných sviečok a odkazy vždy prepájajú divákov v hľadisku a protagonistov na javisku DJGT. 

 

 

 



Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri Noci divadiel v roku 2024

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky     www.pravda.sk     citylife.skINFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY         kam do mesta  bratislavske novinyKod