Program - 2024 | Prešov - Divadlo VIOLA

Divadlo VIOLA

Miesto podujatia: Tkáčska 2

Web: www.violapresov.sk 

Kontakt: info@violapresov.sk, +421 910 189 007


Program:

⏰ 17.00 hod. a 20.00 hod.

Scénické čítanie Šepoty

Dvadsiate storočie. Storočie turbulentných zmien. Storočie pokroku. Storočie deštrukcie. Storočie slobody. Storočie útlaku. Storočie protikladov. Láska a nenávisť. Život a smrť. Moderná civilizácia a nezastaviteľný pokrok, proti ktorému stojí tradícia a po generácie a generácie odovzdávané tradičné hodnoty.
Autorská divadelná hra Šepoty, ktorá vznikla pre Divadlo VIOLA, rozpráva na pomedzí magického realizmu a dokumentárneho divadla príbeh dvoch žien. Príbeh, ktorý je fikciou, ale zároveň sa vám môže zdať dôverne známy. V jeho DNA sú totiž obsiahnuté príbehy mnohých žien, ktoré v prvej polovici 20. storočia žili, bojovali, víťazili i prehrávali. Za všetky menujme folkloristku Nadeždu Melnikovú-Papouškovú, novinárku Milenu Jesenskú, spisovateľku Alu Rachmanovovú a ľudovú speváčku Ancju Jaburovú. Ich nevšedné osudy boli, sú a vždy budú inšpiráciou pre každého z nás.

Scenár: Tereza Lexová
Hudba: Výber z rusínskeho folklóru
Účinkujú: Ela Lehotská, Daniela Libezňuk, Eugen Libezňuk

Vhodné pre vekovú skupinu: 15 +

Vstup: 1 euro


 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri Noci divadiel v roku 2024

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky     www.pravda.sk     citylife.skINFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY         kam do mesta  bratislavske novinyKod