Program - 2023 | Bernolákovo

Kultúrny dom Bernolákovo

Hlavná 107

www.zusbernolakovo.sk

Vstup: 10 eur (celodenný vstup, ktorý platí na všetky 3 predstavenia)


Program:

⏰ 11.00 hod.

✨ Zuzana Spodniaková: Dobrodružstvo nadovšetko ZUŠ Bernolákovo

Povesť o Čeklískom hrade v Bernolákove ožíva!

Tajuplná povesť Antona Pižurného o bernolákovskom hrade Čeklís ožíva na javisku v inscenácii literárno-dramatického odboru Základnej umeleckej školy Bernolákovo. Spoločenstvo priateľov Dobrodruhy, školákov žijúcich v obci Bernolákovo, fascinujú dobrodružstvá a dobrodružné hry, ktoré sa radi hrávajú naživo namiesto osamelého online hrania a života vo virtuálnom svete. Ich heslom je „Dobrodružstvo nadovšetko“. Rozbité koleno či bicykel im nerobí problém. Ten nastane, až keď je ich súdržnosť narušená negatívnym hodnotením ich záujmov zvonka. Nielen ich spoločenstvo, ale predovšetkým kamarátstvo je tak vystavené skúške v novom záhadnom dobrodružstve, ktoré ich zavedie k hľadaniu pokladu, a to vďaka povesti o zrúcanine miestneho hradu Čeklís. Zistia, že brániť priateľstvo je ako brániť hrad pred nájazdníkmi. Podarí sa im obstáť v tejto výzve a nájsť pravý „poklad“?

Scenár, dramaturgia a réžia: Zuzana Spodniaková

Hudba: Milan Spodniak

Scéna: Zuzana Spodniaková

Svetelný dizajn: Tomáš Remy Sloboda

Zvuk: Marek Sasko/Martin Bakoš

Účinkujú: Petra Baculáková (Dajana), Daria Čechovičová (Sofia), Sofia Hoštáková (Saša), Ema Dorota Hudáková (Simona), Alžbeta Chadimová (Helena), Andrej Kosorin (Adam), Alexandra Kovačičová (Kristína), Kristián Pleško (Július)

Trailer: https://youtu.be/WKEpkGi_2Bk

Projekt podporili: Kultúrny dom Bernolákovo, OZ Harmónia

Sponzori projektu: Toi Toi & Dixi – www.toitoi.sk, Divadlo ŠiBe – www.sibe.sk


⏰ 16.00 hod.

✨ Georges Feydeau: Chrobák v hlave ZUŠ Bernolákovo

Inscenácia, ktorá sa v SND hrala 26 rokov! Odohrali ju 394-krát a vždy bola vypredaná! Po siedmich rokoch môžete túto slávnu komédiu vidieť znova!

Réžia, dramaturgia, scéna, svetelný dizajn a hudobná dramaturgia: Tomáš Remy Sloboda

Zvuk: Marek Sasko

Účinkujú: Šimon Hornáček (Victor-Emmanuel Chandebise/Poche), Ema Labajová (Raymonde Chandebisová), Martin Hudák (Camille Chandebise), Boris Adriaensen (Romain Tournel), Rebeka Mikudíková (Doktorka Finacheová), Maxim Baroš (Carlos Homenides De Histangua), Hanka Tomová (Lucienne Homenidesová De Histangua), Marion Adriaensen (Augustina Ferraillonová), Martina Rievajová (Olympia Ferraillonová), Bruno Baroš (Etienne), Vladimír Cipciar A. H. (Rugby), Adam Brunel (Baptistin), Lea Poszert-Schwarzová (Antoinette), Adriana Sublardová (Eugénie)

Trailer: https://youtu.be/gO5rCbTLn6Q

Projekt podporili: Obec Bernolákovo, Kultúrny dom Bernolákovo, OZ Harmónia, Tomáš Remy Sloboda, Jana Nagyová, Euro Office+, s. r. o.


⏰ 22.00 hod.

Molière: Lakomec Mestské divadlo Trenčín

Keď láska k majetku je tou najväčšou slasťou... 

Hra z obdobia klasicizmu má aj po troch storočiach ostrý náboj satiry a neľutuje žiadneho držgroša. Mestské divadlo Trenčín sa pri inscenovaní Lakomca vracia do Molièrových čias, keď sa profesionálne kočovné divadelné spoločnosti presúvali po Európe a zabávali ľudí všade tam, kam prišli. Aj Molière kočoval s takouto spoločnosťou po celom Francúzsku a vo svojich satirách na súdobú spoločnosť nešetril nikoho. Zažite s nami divadlo ako v Molièrových časoch! Hlavné životné krédo lakomca Harpagona je jasné: peniaze a majetok nadovšetko! Keď však Harpagon zistí, že mu jedna truhlička chýba, vtedy začne skutočný chaos, vznikajú komické situácie, odhaľujú sa ľudské charaktery a vrcholí boj o peniaze či lásku... 

Preklad: František Kalina

Úprava a réžia: Štefan Richtárech

Hudba: Martin Štefánik

Kostýmy: Študenti scénickej kostýmovej tvorby na Strednej umeleckej škole v Trenčíne pod vedením scénografky Kristíny Hroznovej a Kataríny Mikušincovej

Produkcia: Michaela Gallová, Zuzana Mišáková

Účinkujú: Štefan Richtárech (Harpagon), Michal Rosík/Peter Kepeňa (Kleant, syn), Zuzana Mišáková/Viktória Ševelová (Eliza, dcéra), Diana Minarovičová (Šidlo, sluha), Simon Kopunec/Michal Rosík (Valér), Barbora Čatlošová Drozdová/Viktória Ševelová/Karolína Gáliková (Marianna), Danica Jurčová/Barbora Čatlošová Drozdová (Frozína, dohadzovačka), Juraj Budzovský (Anzelm)

Trailer: https://youtu.be/51QBdAx3X1o?si=j3h0anHM7ABaWkqP

Predpredaj vstupeniek: od 1. 11. 2023 v kancelárii Kultúrneho domu Bernolákovo počas pracovných dní a v deň podujatia na mieste

Limitovaný počet vstupeniek: 230 ks


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta