Program - 2023 | Ružomberok

RosArt/divadelné štúdio

RosArt/divadelné štúdio – jediné dogfriendly divadlo na Slovensku

Podhora 18

www.oz-rosart.sk

Kontakt: rezervacie@oz-rosart.sk, +421 911 316 096


Program:

⏰ 20.00 hod.

CandyCrush.sk + diskusia s tvorcami ✨

Divadelná komédia – predstavenie prístupné aj psím divákom

Štyria tridsiatnici sa práve nasťahovali do novostavby bytovky v hlavnom meste. S nadhľadom a sebairóniou sa konfrontujú so situáciami, ktoré im prináša jeden absurdný víkend. S dávkou cynizmu tlmočia svoje najtajnejšie sny, pocity, názory, obavy a odhaľujú to, čo je inak skryté a zostáva za zatvorenými dverami bytov. Je to aj hra o hľadaní vlastnej identity, samote, osamelosti, ne/dobrovoľnej izolácii, túžbe po ľudskom kontakte a hľadaní odpovede na otázku – čo je to domov? Úvodný text je z knihy Jaromíra Rašína Sláva strojů a měst z roku 1929 (preklad: Marianna Stančoková).

*CandyCrush je rozšírená online hra pre jedného hráča, ktorej cieľom je vytvoriť trojice alebo štvorice rovnakých cukríkov.

www.oz-rosart.sk/program/431-candycrush-sk-komedia

Text: Zuza Ferenczová – Anton Medowits

Kostýmy: Marianna Marešová

Dramaturgia: Marianna Stančoková, Július Stančok

Technická spolupráca: Július Stančok

Réžia, scénografia, hudba: Marianna Stančoková

Účinkujú: Tatiana Ševčíková (Luna), Nikola Húsková (Nezábudka), Tomáš Bačkor (Hlava), Štefan Kašák (Lečo)


⏰ 21.30 hod.

Afterka spojená s diskusiou s tvorcami


O autoroch

Zuza Ferenczová (1977): študovala na Činohernej a bábkarskej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave, odbor divadelná dramaturgia. Spolu s Antonom Medowitsom je autorkou divadelnej hry Rečičky, publikovanej v časopise Theater der Zeit (2007), ArtistasUnidos (2008) a divadelnej hry Solitaire.sk, ktorá bola víťazným textom súťaže Dráma 2007. Je tiež autorkou divadelnej hry Babyboom, ktorá sa stala víťaznou v súťaži Dráma 2010. Má malé dieťa a živí sa ako scenáristka.

 

Anton Medowits (1974): nositeľ tohto pseudonymu píše krátke básne, krátke prózy, krátke divadelné a rozhlasové hry, krátke recenzie. Vyštudoval odbor dejiny umenia a kultúry na Fakulte humanistiky Trnavskej univerzity. Debutoval zbierkou básní Motýľov (LCA, 1999). Je dvojnásobným finalistom najznámejšej slovenskej literárnej súťaže Poviedka (1997, 2000) a autorom viacerých rozhlasových hier a drobných útvarov pre Slovenský rozhlas. Je dramaturgom a spoluautorom textov (s Dušanom Vicenom) divadla DISK Trnava (Geniálna epocha podľa Schulza, Padesátka). Popritom sa dlhodobo úspešne zúčastňuje na súťažiach v javiskovej improvizácii. Do slovenčiny preložil divadelnú hru Guillauma Apolinaira Casanova.

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta