Program - 2023 | Nové Zámky

Divadlo Paradox Nové Zámky

Nábrežná 24

www.divadloparadox.sk

Kontakt: info@divadloparadox.sk (rezervácie)


Program:

⏰ 18.00 hod.

Workshop reči a artikulácie

Režisér Marek Lupták povedie hodinový workshop reči a artikulácie, na ktorom učí techniky, ktoré môžete využiť či už na javisku, alebo vo verejných prejavoch.

Na workshop je potrebné sa prihlásiť vopred na emailovej adrese: info@divadloparadox.sk

Miesto podujatia: Nábrežná 24, Nové Zámky


⏰ 19.00 hod.

 Zoznam najkrajších vecí (repríza)

Inscenácia režírovaná Marekom Luptákom, ktorá ponúka pohľad na duševné zdravie nevinnými detskými očami. Inscenácia o tom, že nie je nič zlé na tom, keď sa cítime zle. Inscenácia zobrazuje príbeh mladého dievčaťa, ktoré sa rozhodne napísať zoznam všetkých pekných vecí, ktoré nám svet ponúka, pretože chce pomôcť svojej mame, ktorá trpí depresiou. Napísať taký zoznam ale nie je jednoduché. Príďte sa s celou rodinou dojať do divadla!

Miesto podujatia: Nábrežná 24, Nové Zámky


⏰ 20.00 hod.

Autorské čítanie Medziriadky: Filip Németh a Šimon Čižmár

9. autorské čítanie literárneho projektu Medziriadky v rámci Noci Divadiel v Nových Zámkoch. Pozvanie prijali básnik Filip Németh a účastník Medziriadkov Šimon Čižmár. Diskusiu moderuje Emma Vičanová.

Medziriadky sú celoslovenskou literárnou súťažou pre deti a mládež vo veku 10 – 26 rokov. Asi 50 vybraných účastníkov tejto súťaže má každý rok možnosť zúčastniť sa letnej školy literatúry s bohatým kultúrnym programom a odbornou spätnou väzbou na svoje texty. Súčasťou tejto platformy pre mladú literatúru sú aj autorské čítania po celom Slovensku, kde sa stretnú etablovaný autor/autorka s Medziriadkarom/Medziriadkarkou.

Šimon Čižmár (1999) sa narodil v Michalovciach. V Bratislave na Univerzite Komenského vyštudoval učiteľstvo histórie a slovenského jazyka a literatúry. Momentálne je doktorandom na Ústave slovenskej literatúry SAV. Venoval sa umeleckému prednesu a neprofesionálnemu divadlu. Svoje básne doposiaľ publikoval v časopisoch Fraktál a Romboid, úspešne sa zúčastnil viacerých literárnych súťaží, napr. Akademický Prešov či Medziriadky. Pravidelne sa svojimi textami podieľal na zábavno-umeleckom večeri Literárne soirée. V budúcnosti napíše aj divadelnú hru.

Filip Németh je absolventom dramaturgie a scenáristiky na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU. Spolupracoval na námetoch a scenároch niekoľkých televíznych seriálov a relácií, napr. relácia pre mladých Park, populárno-náučný cyklus ZvedaVec, má tiež bohaté skúsenosti ako copywriter televíznych upútaviek a promo kampaní. Za svoju básnickú tvorbu bol ocenený ako finalista v súťaži Básne SK/CZ v ročníkoch 2018, 2019 aj 2021. Publikoval tiež v časopise Fraktál a jeho básne zazneli v cykle Poézia mesta v Rádiu Devín a v rubrike Nedeľná chvíľka poézie Rádia FM. S manželkou Barborou napísal knihu detských príbehov Tvojazem: Fantastické dobrodružstvá Rikiho a Emy. Pre SLC preložil niekoľko diel maďarského básnika Ferenca Andrého. Zbierka Žitava je jeho básnickým debutom.

Miesto podujatia: Nábrežná 24, Nové Zámky


⏰ 21.00 hod.

 Všetci chceme hlavné postavy (repríza)

Inscenácia režírovaná Matejom Feldbauerom (a. h.), v ktorej mladý uchádzač o prijímacie skúšky z herectva Matej požiada slávneho divadelného a filmového herca Gabriela, aby ho na ne pripravoval. Po krátkom naliehaní Gabriel súhlasí a spustí sa sled komických situácií, pri ktorých sa o sebe kadečo dozvedia, preveria svoje herecké schopnosti a divákom poskytnú príležitosť nakuknúť do zákulisia hereckej tvorby.

Miesto podujatia: Nábrežná 24, Nové Zámky


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta