Program - 2023 | Trnava

Divadlo Jána Palárika v Trnave

Trojičné námestie 2

www.djp.sk

Tik-Tok: divadlojanapalarika

Kontakt: pokladnica@djp.sk 033/551 11 25


Program:

⏰ 16.30 – 18.30 hod.

✨ Detské zážitkové prehliadky Stratená rukavička

V sprievode našich hercov spolu s deťmi preskúmame „tajné“ miestnosti divadla a objavíme napríklad aj to, ako vyzerajú kulisy zblízka a aké záhady sa odohrávajú za oponou. Sprevádzať nás bude rozprávkový príbeh Stratená rukavička. Pomôžu nám deti nájsť zatúlanú kamarátku? Pre deti sme pripravili aj malé prekvapenie. Po skončení si môžu príbeh rukavičky odniesť domov v podobe malej knižky a príbeh o nerozlučnom priateľstve spríjemní večerný čas s deťmi kedykoľvek.

Rezervujte si svoj termín už teraz na www.djp.sk, počet miest je limitovaný. Prvá dobrodružná cesta divadelným bludiskom sa začína o 16.30 h.

https://www.djp.sk/podujatia/detska-zazitkova-prehliadka-stratena-rukavicka


⏰ 19.00 – 20.00 hod.

✨ #stagestream živé vysielanie rozhlasovej hry podľa divadelnej hry Pavla Weissa Krvavé víno

Jedným z bodov programu je aj unikátny projekt #stagestream. Budete mať možnosť zúčastniť sa na živom nahrávaní rozhlasovej hry podľa divadelnej hry Pavla Weissa Krvavé víno. Zároveň si ju môžete vypočuť aj na vlnách Rádia Devín. Text získal Cenu DJP v rámci súťaže DRÁMA 2022 a vychádza zo zachovanej korešpondencie kontroverzného slovenského spisovateľa Františka Hečka, autora románu Červené víno či Drevená dedina, ktorý sa narodil v neďalekej obci Suchá nad Parnou. V hre sa nielen dozviete, aký vplyv na jeho tvorbu mal trnavský región, no na pôdoryse Hečkovho životného príbehu sa zjavia aj ďalšie otázky. Do akej miery bol naozaj talentovaným autorom? Ustál rodinné krízy, prezliekanie kabátov, dva totalitné režimy či obchodovanie s umením s morálnymi hranicami? A akú hodnotu má zachovanie si čestnej tváre? Rozhlasovú hru bude naživo vysielať Rádio Devín.

Tvorivý tím:

Autor: Pavol Weiss

Réžia: Zuzana Hurová

Dramatizácia: Jakub Molnár

Hudobná spolupráca: Michal Hudák

Účinkujú: Tomáš Vravník (František Hečko), Tatiana Kulíšková (Mária Jančová), Miroslav Beňuš (Blahoslav Hečko), Vladimír Jedľovský (Ľudo Ondrejov), Martin Križan (Gazda)

https://www.djp.sk/podujatia/stagestream-krvave-vino


Na Noci divadiel je pre mnohých najkrajšie to, že sa dá vidieť všetko za oponou. Nepremeškajte vynovené prehliadky – Potulky zákulisím v priestoroch divadla. Vo vyhradenom čase sa môžete poprechádzať zákulisím a počas prehliadky nahliadnuť aj do hereckých šatní, navštíviť maskérňu či divadelný fundus. Účastníci prehliadky sa stanú na chvíľu súčasťou života v divadle. Návštevníci sa môžu pozrieť na miesta, po ktorých chodili a chodia inšpiratívne osobnosti umeleckého sveta. Rezervujte si svoj termín už teraz na www.djp.sk, počet miest je limitovaný.Prvé večerné prehliadky sa začínajú o 20.30 hod.

https://www.djp.sk/podujatia/prehliadka-divadla


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta