Program - 2023 | Spišská Nová Ves

Spišské divadlo

Radničné námestie 4

www.spisskedivadlo.sk

Kontakt: prevadzkasd@gmail.com, prevadzka@spisskedivadlo.sk, +421 948 194 643


Program:

⏰ 14.00 – 17.00 hod.

✨ Program pre deti a rodičov, interaktívne prehliadky divadla ✨

Putovanie po divadle podľa divadelnej mapy. Zbierajte pečiatky na stanovištiach, nechajte sa očariť rozprávkovými kostýmami a objavte divadelné profesie. Vyskúšajte si prácu režisérov, scénografov a hudobných skladateľov. Navštívte kanceláriu riaditeľa, herecké šatne a tajné zákutia storočnej budovy divadla.

Registrácia: e-mailom na prevadzkasd@gmail.com alebo telefonicky na +421 948 194 643


⏰ 19.00 hod.

✨ Matthieu Delaporte, Alexandre de la Patellière: Meno + diskusia s hercami ✨

Piati priatelia, príjemné posedenie pri večeri a... prekvapivý zvrat. Výborná francúzska komédia o tom, že vybrať meno pre dieťa nemusí byť také jednoduché. Svižné repliky, duchaplnosť, cynizmus, sarkazmus, slovné hry, no predovšetkým dokonalé vtipy a humorné poznámky – to je výborná francúzska komédia autorskej dvojice Matthieu Delaporte a Alexandre de la Patellière v réžii Antona Korenčiho. Matka dvoch detí Élisabeth s manželom Pierrom pozvú na večeru priateľa Clauda, Élisabethinho brata Vincenta a jeho tehotnú priateľku Annu. V navonok bezproblémovom rodinnom prostredí sa postupne vytvorí napätá atmosféra a vznikne konflikt pre zdanlivo banálny problém: meno dieťaťa, ktoré sa má narodiť. Debata sa zmení na polemiku, v ktorej vyplávajú na povrch šokujúce informácie a nikto už netají, čo si o tom druhom myslí. Hoci sa všetci piati aktéri považujú za otvorených a pokrokových ľudí, s niektorými vecami majú problém a ich priateľstvo si prechádza ťažkou skúškou. Dokážu sa zmieriť a spoločne sa tešiť na príchod dieťaťa?

Preklad: Elena Flašková

Réžia: Anton Korenči, a. h.

Dramaturgia: Michal Babiak

Scéna a kostýmy: Silvia Korenči Zubajová

Výber hudby: Anton Korenči

Účinkujú: Denisa Macalová Ďuratná (Élisabeth Garaudová-Larchetová), Mikuláš Macala (Pierre Garaud, Élisabethin manžel), Filip Štrba (Claude Gatignon, Élisabethin priateľ z detstva), Pavol Gmuca (Vincent Larchet, Élisabethin brat), Petra Dzuriková (Anna Caraveti, Vincentova družka)


⏰ 20.45 hod.

✨ Diskusia s hercami z inscenácie Meno


⏰ 21.30 hod.

✨ Nočná prehliadka divadla (pre dospelých) ✨

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky      www.pravda.sk     Kod INFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY    citylife.sk    Bratislavské kultúrne a informačné stredisko   bratislavske noviny   kam do mesta