Program - 2024 | Bratislava - Divadlo Nová scéna

Divadlo Nová scéna

Miesto podujatia: Živnostenská 1

Web: www.novascena.sk

Vstup: 20 eur (prehliadka historickej budovy)


Program:

⏰ 14.00 a 19.00 hod.

 Muzikál Oliver! o 14.00 hod a 19.00 hod + po predstavení o 19.00 hod. autogramiáda účinkujúcich ✨ 

Slávny román Charlesa Dickensa Oliver Twist získal svoju muzikálovú podobu v roku 1960 vďaka hudbe a libretu textára a skladateľa Lionela Barta. Hneď po londýnskej premiére sa dočkal obrovského úspechu (2618 repríz) a zaradil sa k výnimočným svetovým muzikálovým dielam, ktoré boli inscenované na Broadway a dostali aj svoju filmovú podobu (v roku 1968). Za hudbu získal autor dokonca prestížnu Tony Award.
Príbeh chlapca zo sirotinca, ktorý túži po láske, prijatí a ktorý zažije dobrodružnú cestu zo sirotinca, cez pohrebníctvo až po pouličný gang malých zlodejov, aby napokon našiel domov u svojho nepoznaného starého otca, poznáme už zo školských čias. V divadelnej podobe dáva šancu zahviezdiť najmladšej generácii hercov i herečiek, ktorí a ktoré dostávajú veľký priestor prejaviť svoj talent. Aj vďaka bohatým spevavým melódiám a geniálne vykresleným charakterom londýnskeho podsvetia sa stále teší veľkej diváckej obľube. 
Silný príbeh detí i dospelých, ktorým nebolo dopriate narodiť sa do šťastných a hostinných podmienok, v sebe nesie mnoho dojemného, humorného, ale i drsného. Pretože všetci túžime po láske a prijatí, nech sme sa narodili kdekoľvek. A ak aj v krutom svete vieme nájsť kúsok lásky a ľudskosti, je to najkrajšie, čo sa nám môže stať a prečo sa oplatí žiť. Aj preto si muzikálový príbeh Olivera získal a stále získava milióny diváckych sŕdc naprieč generáciami na celom svete.
Muzikál uvádzame v licencii Music Theatre International (Europe) Ltd.

Tvorcovia a účinkujúci: LINK
Trailer: LINK
 

Upozorňujeme:

  • Predstavenie vhodné pre divákov od 8 rokov.

  • V inscenácii je streľba.

  • DETSKÁ VSTUPENKA: Na predstavenie platí zľava 50% na vstupenky pre deti do 15 rokov. Detskú vstupenku je  možné kúpiť len k vstupenke za plnú cenu.

 

 

 


Iniciátor

inicializator

Koordinátor

Divadelný ústav

Mediálni partneri Noci divadiel v roku 2024

       Tlačová agentúra Slovenskej republiky     www.pravda.sk     citylife.skINFORMAČNÝ MAGAZÍN BRATISLAVY         kam do mesta  bratislavske novinyKod